Highlighty víkendu: Stará láska nehrdzavie, Dumfries z GTA a útecha pre Kanea

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Highlighty víkendu: Stará láska nehrdzavie, Dumfries z GTA a útecha pre Kanea

Novým prezidentom FC Porto sa stal André Villas-Boas.
Novým prezidentom FC Porto sa stal André Villas-Boas.Profimedia / Flashscore
Ako každý utorok, aj teraz vám Flashscore Správy prinášajú najlepšie, najzaujímavejšie a najzvláštnejšie momenty uplynulého futbalového víkendu. Tentoraz sa pozastavíme nad umením Harryho Kanea (30) či bývalého trénerského zázraku, ktorý sa teraz stal prezidentom svojho obľúbeného klubu.

Gól víkendu

Niektoré góly sú výnimočné svojím významom, iné preto, že sú jednoducho krásne. Mahdimu Camarovi sa v nedeľu podarilo dosiahnuť oboje. Jeho Brest si prvýkrát v histórii zabezpečil účasť v európskych pohároch po veľkolepom víťazstve 5:4 na pôde súpera Rennes, ku ktorému Camara prispel úžasným volejom v 66. minúte na 4:2. Aktuálne tretí tím tabuľky Ligue 1 sa dokonca ešte môže kvalifikovať do Ligy majstrov.

Smoliar víkendu

Ronald Araújo má potenciál stať sa jedným z najlepších obrancov na svete. Ak však chce tento cieľ naozaj dosiahnuť, musí upokojiť svoje nervy. Uruguajský zadák zavinil penaltu pri víťazstve Barcelony nad Valenciou 4:2, čo sa mu v sezóne nestalo prvýkrát. Futbalista videl v tejto sezóne vo všetkých súťažiach dve červené karty, zavinil dva pokutové kopy a urobil dve chyby vedúce ku gólom, čo je najviac spomedzi všetkých hráčov La Ligy.

Štatistiky víkendu

Hoci Harry Kane ešte nezískal žiadny titul, nepochybne patrí medzi najlepších útočníkov svojej generácie. V sobotu sa blysol gólom, ktorým zabezpečil Bayernu domácu výhru 2:1 nad Frankfurtom a dostal sa na hranicu 400 zásahov v kariére. Anglický útočník je s 35 gólmi najlepším strelcom Bundesligy a nemala by mu ujsť aspoň Zlatá kopačka pre najlepšieho strelca európskych súťaží. Solídna cena útechy...

Príbeh víkendu

André Villas-Boas bol kedysi považovaný za jeden z najväčších trénerských talentov svojej generácie. Po tom, čo vo veku len 33 rokov doviedol Porto k triumfu v Európskej lige, ho mnohí prirovnávali k Josému Mourinhovi. Počas pôsobenia v Chelsea, Tottenhame a Marseille sa však jeho kúzlo vytratilo.

Zostal ale verný starej láske - Porto ho v sobotu zvolilo za nového prezidenta klubu jasnou 80-percentnou väčšinou. Villas-Boas nahradil legendárneho Pinta da Costu, ktorý bol prezidentom 42 rokov a podieľal sa na najúspešnejšom období v histórii klubu.

Zo sociálnych sietí

Mnohí fanúšikovia v celej Európe majú profesionálneho futbalu plné zuby. Dresy preplnené logami sponzorov, pochybní investori... Niet divu, že mnohí fanúšikovia radšej trávia víkendy podporovaním miestneho amatérskeho futbalu. Ale ani v nižších súťažiach nie je všetko ružové.

Stačí sa pozrieť na anglický amatérsky klub Shirebrook Town, ktorý musí odohrať svoj ďalší domáci zápas na neutrálnej pôde. Prečo? Pretože v ten istý deň sa na ich štadióne koná svadba. Gratulujeme šťastnému páru a vyjadrujeme úprimnú sústrasť všetkým fanúšikom Shirebrooku.

Fotka víkendu

Inter sa minulý pondelok stal talianskym majstrom a po víťazstve 2:1 v derby nad AC definitívne spečatil 20. titul v histórii klubu. Počas zápasu bol vylúčený obranca Interu Denzel Dumfries. Holanďan sa dostal do ostrej hádky so svojím protihráčom Theom Hernándezom. Počas víkendových osláv Dumfries využil príležitosť pripomenúť si incident transparentom inšpirovaným klasickou videohrou GTA.