Edmonton spečatil postup na vlastnom ľade, Dallas má proti obhajcovi mečbal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Edmonton spečatil postup na vlastnom ľade, Dallas má proti obhajcovi mečbal

Edmonton vybavil Los Angeles v piatich zápasoch.
Edmonton vybavil Los Angeles v piatich zápasoch.Profimedia
Hokejisti Edmontonu zvíťazili doma nad Los Angeles 4:3, vďaka čomu postúpili do 2. kola play-off Západnej konferencie NHL. Dallas proti Vegas vyhral tretí súboj v rade, tentoraz pomerom 3:2, pričom rovnakým spôsobom vedie aj na zápasy. Teraz má k dispozícii mečbal na to, aby potvrdil postup medzi najlepšiu osmičku profiligy.

Dallas - Vegas 3:2

/stav série 3:2/

Dallas sa vrátil na svoj ľad po tom, čo úvodné dva duely série pred vlastnými divákmi prehral 3:4 a 1:3. Vo Vegas však zmazal manko a do tretice doma už zvíťazil. Štyri góly z piatich pritom padli už do času 12:31, keď sa oba celky presadili zhodne raz v presilovkách.

Rozhodujúcu trefu má na svedomí opäť v početnej výhode Jason Robertson v druhej polovici druhej tretiny. Golden Knights vyslali v záverečnej časti hry na brankára Jakea Oettingera 11 striel, neujala sa už ani jedna.

Víťaz základnej časti Západnej konferencie je jeden zápas od toho, aby z play-off vyradil obhajcu Stanley Cupu. Učiniť tak môže už v piatok od 22:00 SEČ, hrá sa na ľade Vegas.

Edmonton - Los Angeles 4:3

/stav série 4:1 - postupuje Edmonton/

Leon Draisaitl najprv vyrovnal a potom poslal Edmonton do vedenia 3:2, čím položil základ využitého mečbalu v 1. kole Západnej konferencie play-off proti Los Angeles. Na tri zásahy domácich asistoval Evan Bouchard, po dve gólové prihrávky si pripísali Connor McDavid a Ryan Nugent-Hopkins.

Ako kľúčový sa však ukázal gól Zacha Hymana z poslednej minúty druhej periódy. Kings síce znížili na rozdiel jediného zásahu 138 sekúnd pred koncom, ale na vyrovnanie sa už nezmohli a so sezonou sa lúčia.

Oilers teraz budú čakať na súpera v 2. kole, ktorý vzíde z dvojice Vancouver - Nashville. Canucks vedú na zápasy 3:2, v noci na sobotu (01:00 SEČ) sa predstavia na ľade Predators.