Zlatá lopta dodatočne pre Lewandowského? Určite by som sa neurazil, povedal kanonier

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zlatá lopta dodatočne pre Lewandowského? Určite by som sa neurazil, povedal kanonier

Lewandowski v roku 2020 žiaril v drese Bayernu.
Lewandowski v roku 2020 žiaril v drese Bayernu.Profimedia
Futbalista Robert Lewandowski (35) sa stále nevzdáva nádeje, že by mohol získať Zlatú loptu. Barcelonský kanonier má informácie, že by ju mohol získať opäť po štyroch rokoch. Pre rok 2020 sa prestížne ocenenie neudeľovalo z dôvodu pandémie koronavírusu. Poľský útočník bol spájaný aj s výsledkami o rok neskôr. Európske médiá špekulujú, že anketa mohla byť v tom čase zmanipulovaná v prospech Lionela Messiho (36).

Lewandowski dal o sebe opäť vedieť. V pondelkovej dohrávke 33. kola španielskej ligy sa mu podarilo v druhom polčase dosiahnuť hetrik a Barcelona zdolala oslabenú Valenciu 4:2. V ligovej sezóne zaznamenal 16 zásahov a v tabuľke strelcov je už len tri góly za lídrom Girony Arťomom Dovbykom

Obávaný zakončovateľ zhodou okolností krátko pred zápasom poskytol rozhovor denníku Bild. Témou boli roky 2020 a 2021, keď bol veľkým favoritom na zisk Zlatej lopty. Ani v jednom prípade však prestížnu trofej nezískal. "Boli to najlepšie roky mojej kariéry. Kamarát mi nedávno poslal štatistiku, podľa ktorej som vtedy strelil 100 gólov v 85 zápasoch," povedal 35-ročný rodák z Varšavy pre nemecké noviny.

Otvorila sa mu tak možnosť, že by mohol prestížnu cenu získať späť. V roku 2020 sa stal s Bayernom Mníchov majstrom Bundesligy, vyhral Ligu majstrov a Nemecký pohár. Časopis France Football sa však rozhodol Zlatú loptu neudeliť pre pandémiu. 

O rok neskôr ju prekvapujúco udelil Messimu, vtedy hráčovi Paríža Saint-Germain. Víťazstvo hviezdneho Argentínčana sa však teraz prehodnocuje. Existujú podozrenia z manipulácie hlasovania a kupovania hlasov. Francúzsky denník Le Monde prišiel s informáciou, že vtedajší šéfredaktor France Football prijal úplatok od PSG, aby ovplyvnil hlasovanie v prospech svojho hráča.

"Veľmi rád by som jedného dňa vyhral Zlatú loptu. Nie som nahnevaný ani smutný z toho, že mi táto trofej unikla, ale cítim, že v jednom z tých rokov som bol na rade. Ocenenie za rok 2021 patrí Lionelovi Messimu, ale počul som, že sa hovorí o retrospektívnom ocenení za rok 2020. Bolo to pre mňa výnimočné, bol som na najvyššej úrovni, vyhral som všetko. Keby som dostal Zlatú loptu o štyri roky neskôr, určite by som sa neurazil. Bola by to pre mňa veľká česť a ocenenie by som prijal," povedal Lewandowski pre Bild.