Boston nedal šancu Clevelandu, mladý káder Oklahomy si poradil s Dallasom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boston nedal šancu Clevelandu, mladý káder Oklahomy si poradil s Dallasom

Brown bol najlepším strelcom Celtics.
Brown bol najlepším strelcom Celtics.Profimedia
Basketbalisti Bostonu i Oklahomy City úspešne vstúpili do 2. kola play-off zámorskej NBA. Celtics si doma poradili s Clevelandom, mužstvo Thunder s prehľadom zvládlo súboj s Dallasom.

Boston - Cleveland 120:95

/stav série: 1:0/

Víťaz základnej časti Boston mal od úvodu duel pod kontrolou, Brown zaznamenal 32 bodov, White pridal 25, keď premenil sedem trojok. Cleveland mal za sebou sedemzápasovú sériu s Orlandom a nestačilo mu ani 33 bodov Donovana Mitchella.

"Chceli sme udať tón duelu našou obranou a podarilo sa nám ich udržať pod sto bodmi. Cítili sme, že máme odpoveď na všetko, stačilo nám hrať si našu hru," pochvaľoval si Brown.

Oklahoma - Dallas 117:95 

/stav série: 1:0/

Domáci v pozícii nasadenej jednotky západu zostávajú vo vyraďovacej časti bez prehry. Ich lídrom bol ako tradične Gilgeous-Alexander, ktorý si zapísal 29 bodov a po deväť doskokov i asistencií. Za Dallas dal najviac bodov Irving, a to 20. Dončič sa trápil s boľavým kolenom i streľbou. Premenil iba 6 z 19 striel z poľa a zaznamenal 19 bodov. 

"Čo tam po štatistikách, prehrali sme. Musíme ísť ďalej a zlepšiť sa. Nebude to jednoduché, súper hrá výborne na oboch stranách ihriska. Proti nim musíme hrať veľmi sústredene celých 48 minút," burcoval pred pokračovaním série Dončič.

Oklahoma si naďalej počína suverénne, hoci má tím s priemerným vekom iba 23 rokov. Nikdy v histórii NBA tak mladé mužstvo zápas 2. kola play-off nevyhralo. "Neriešime náš vek. Každý večer sa snažíme hrať na maximálnej úrovni a dnes nám to vyšlo," pochvaľoval si kandidát na cenu MVP sezóny Gilgeous-Alexander.