Leverkusen odvrátil prehru, prekonal historický rekord a je vo finále EL. Čaká ho Atalanta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen odvrátil prehru, prekonal historický rekord a je vo finále EL. Čaká ho Atalanta

Leverkusen prehral prvýkrát v sezóne, ale aj tak oslavuje postup do finále.
Leverkusen prehral prvýkrát v sezóne, ale aj tak oslavuje postup do finále.Profimedia
Futbalisti Atalanty postúpili do finále Európskej ligy. Vo štvrtkovej odvete semifinále zdolali Marseille a po úvodnej remíze 1:1 tak vyhrali i celkovo. O titul zvedú súboj s Bayerom Leverkusen. Ten remizoval s AS Rím 2:2, no ťažil z víťazstva 2:0 v úvodnom stretnutí. Finále je na programe v stredu 22. mája v Dubline.

Atalanta - Marseille 3:0

/prvý zápas 1:1, postupuje Atalanta/

Atalanta využila domáce prostredie a prvýkrát v histórii postúpila do finále niektorej z európskych pohárových súťaží. Marseille nevyhral ani jeden z posledných piatich vonkajších duelov v Európe. Do vedenia poslal taliansky tím Ademola Lookman, ktorý pri ďalšom góle asistoval. V tejto sezóne má bilanciu 14+7.

Veľmi dobrý ročník zažíva aj belgický ofenzívny hráč Charles De Ketelaere, zaknihoval desiatu asistenciu. Okrem toho strelil aj jedenásť gólov. Na 2:0 zvýšil vzápätí výstavnou strelou pod brvno Matteo Ruggeri a v nadstavení strelil záverečný gól El Bilal Toure.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Bayer Leverkusen - AS Rím 2:2

/prvý zápas 2:0, postupuje Leverkusen/

Leverkusen vyslal v prvom polčase až 17 striel, pričom nezakončili iba dvaja hráči z poľa. Rimania dokázali zmazať manko, keďže dva pokutové kopy premenil Leandro Paredes. Keď to vyzeralo, že stretnutie pôjde do predĺženia, tak postup pre nemecký tím vystrelil vlastný gól Manciniho.

V siedmej minúte nadstaveného času vyrovnal Josip Stanišič a odvrátil prvú prehru pre Bayer v sezóne. Jeho úžasná séria bez prehry tak pokračuje, trvá už 49 zápasov, čo je nový rekord. Prekonal zápis Benficy, ktorá pod vedením Lajosa Czeizlera a Eleka Schwartza zaznamenala 48 duelov bez prehry (december 1963 až február 1965).

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Finále Európskej ligy si zverenci trénera Xabiho Alonsa nenechali ujsť a stále sú v hre o treble. Okrem titulu z Bundesligy ešte hrajú finále domáceho DFB Pokalu. Leverkusen získal tento rok v domácej lige prvú trofej po vyše 30 rokoch a je na najlepšej ceste k premiérovej európskej od roku 1988, vo finále Pohára UEFA zdolal Espanyol.

Finále sa bude hrať 22. mája v Dubline. V predchádzajúcom ročníku získala trofej španielska Sevilla, ktorá v tejto sezóne účinkovala v Lige majstrov a nepostúpila zo základnej skupiny.