Liga majstrov: Sen PSG o trofeji je fuč. Futbal odmeňuje tých, ktorí skórujú, vraví Enrique

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sen o trofeji z LM je opäť fuč. Enrique: Futbal neodmeňuje tých, ktorí trafia do brvna

Enrique s Parížanmi futbalovú Európu neovládne.
Enrique s Parížanmi futbalovú Európu neovládne.Reuters
Paríž Saint-Germain nevyužil skvelú príležitosť dostať sa do svojho druhého finále Ligy majstrov. V klube z metropoly Francúzska to však po sezóne plnej zmien s novým trénerom nebolo len o negatívach. Kouč Luis Enrique (54) cítil hrdosť na tím, no spomenul aj faktor množstva nastrelených brvien.

Šampióni Ligue 1 vypadli po prehre 0:1 s Borussiou Dortmund, rovnako prehrali aj pred týždňom na štadióne súpera. Počas dvoch duelov trafili konštrukciu brány šesťkrát, v Parku Princov zaknihovali až 31 streleckých pokusov, na bránu mierilo iba päť. Parížania v aktuálnom ročníku LM trafili do niektorej zo žrdí až 14-krát. V deviatich prípadoch to bolo počas stretov s BVB v základnej skupine i semifinále.

"Počas dvoch zápasov sme neboli horší, ale futbal odmeňuje tých, ktorí skórujú, nie tých, ktorí trafia do brvna," povedal tréner PSG Luis Enrique a dodal: "Mojím cieľom bolo bojovať o všetky tituly. Som hrdý na svoj tím, na všetkých hráčov."

PSG - Dortmund 0:1

PSG získalo titul v domácej súťaži a ešte ho čaká finále Francúzskeho pohára. V Lige majstrov na trofej nedosiahne. "Neboli sme efektívni, oni boli, strelili dva góly a vyhrali oba zápasy. Z tejto súťaže si máme čo zobrať," vravel novinárom kapitán Marquinhos a pokračoval:

"Na začiatku sezóny nikto neveril, že sa dostaneme tak ďaleko. Prekonali sme veľa prekážok, ale nemôžeme teraz všetko zahodiť len preto, že sme boli vyradení. Musíme si uvedomiť, že ide o nový projekt s novým trénerom. Sú tu pozitívne veci, ktoré si môžeme vziať do ďalšej sezóny."

Parížania po prehrách s AC Miláno v roku 1995 a Manchestrom City v roku 2021 prehrali všetkých šesť duelov z troch dvojzápasov semifinále LM. V roku 2020, keď sa dostali do finále, porazili RB Lipsko v jednozápasovom semifinále po tom, ako sezónu narušil COVID-19. Vo finále prehrali s Bayernom.

Aktuálnu sezónu začali s novým trénerom Luisom Enriquem a bez Messiho a Neymara, keďže prezident klubu Násir Al-Chelajfí kládol dôraz na budovanie tímu nad individualitami. Hoci PSG nie vždy žiarilo, vyzeralo ako organizovaný celok a kouč uviedol, že už pracuje na budovaní tímu bez Mbappého, ktorého odchod na konci sezóny sa všeobecne očakáva.

"Hráči a tréner vydali zo seba všetko. Gratulujem Dortmundu, zaslúžili sme si viac. Je to ťažký zápas. Som hrdý na svoj tím, ktorý je najmladší v Európe," povedal Al-Chelajfí.

"Za posledných päť rokov sme sa trikrát dostali do semifinále. Naším cieľom je stále finále, no taký je futbal, musíte to prijať. Niekedy to nie je fér, akceptujeme to," vysvetlil.