Leicester nechce prísť o body. Klub začal právne konanie proti Premier League a EFL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Leicester nechce prísť o body. Klub začal právne konanie proti Premier League a EFL

Leicester sa bráni proti odpočtu bodov.
Leicester sa bráni proti odpočtu bodov.Reuters
Leicester City začal dve právne konania proti Premier League a English Football League (EFL), uviedol klub z Championship po tom, ako bol nezávislej komisii postúpený jeho prípad v súvislosti s údajným porušením pravidiel o výdavkoch.

Leicester, ktorý v minulej sezóne zostúpil z najvyššej súťaže, by mohol čeliť odpočtu bodov. Premier League uviedla, že klub nepredložil svoje auditované finančné účty, pričom klubové vedenie prezradilo, že je prekvapené a sklamané z tohto rozhodnutíia, keďže už nie je účastníkom najvyššej ligy.

"Leicester City bol nútený vydať dve naliehavé súdne konania proti Premier League a EFL. LCFC sa bude usilovať o to, aby o každom z týchto konaní rozhodol príslušný a plne nezávislý právny senát," uviedol klub vo vyhlásení.

Foxes tiež uviedli, že EFL vydala verejné oznámenie o tom, že na nich bolo uvalené registračné embargo v súlade s pravidlami o zisku a udržateľnosti (PSR). "EFL si je vedomá, že LCFC spochybnil oprávnenie uložiť toto embargo, ktoré je obmedzujúce a zároveň predčasné, pričom do konca vykazovaného obdobia 2023/24 zostáva viac ako štvrtina," znelo ďalej v stanovisku.

Leicester vykázal v ročníku 2021/22 rekordnú klubovú stratu 92,5 milióna libier, zatiaľ čo rok predtým 33,1 milióna libier. Kluby Premier League môžu počas troch sezón stratiť 105 miliónov libier. Klub zatiaľ nezverejnil svoje účty za minulú sezónu.

Ak sa zistí vina, Leicester by sa po Evertone a Nottinghame Forest mohol stať tretím klubom, ktorý bude čeliť odpočtu bodov za porušenie pravidiel o výdavkoch Premier League. Líškam by to skomplikovalo návrat do Premier League. V druhej najvyššej súťaži sú na druhom mieste a so zápasom k dobru majú rovnaký počet bodov ako vedúci Leeds United.

Čelo tabuľky Championship.
Čelo tabuľky Championship.Flashscore