Liga majstrov: Tuchel upozorňuje na kvality Bellinghama

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bellingham ako kľúč Realu. Je výnimočný, pokúsime sa nájsť riešenie, varuje Tuchel

Tuchel pripravuje hráčov na kvality Bellinghama.
Tuchel pripravuje hráčov na kvality Bellinghama.Profimedia
Kouč mníchovského Bayernu Thomas Tuchel sa vyjadril, že jeho tím je pripravený na hrozbu, ktorú predstavuje stredopoliar Realu Madrid Jude Bellingham (20). Bavorov čaká v Lige majstrov domáci semifinálový duel práve proti klubu z hlavného mesta Španielska.

Utorkový súboj medzi 14-násobným víťazom LM Realom a šesťnásobnými šampiónmi z Bayernu je najčastejšie hraným semifinále v histórii súťaže. Bellingham sa k Los Blancos pripojil pred začiatkom aktuálnej sezóny z bundesligového Dortmundu, s ktorým majú Bavori bohaté vzájomné skúsenosti.

Odvtedy sa anglický stredopoliar stal jedným z najdôležitejších hráčov Ancelottiho a už teraz je považovaný za jedného z najlepších na svete. V tejto patrí so 17 gólmi k top strelcom La Ligy. Tuchel povedal, že Bellingham je pre Real "kľúčovým hráčom na veľmi ofenzívnej pozícii".

"Jude je výnimočný. V Bundeslige hral fantasticky. To, ako napredoval, ukazuje úroveň jeho osobnosti. Každý, kto hrá za Real, hrá pod tlakom. Zvláda to, akoby nikdy nič iné nerobil. Dobre si to uvedomujeme a pokúsime sa na to nájsť riešenie," uviedol tréner Mníchovčanov.

Tuchel vyzval domácich priaznivcov, aby v Allianz Arene vytvorili špeciálnu atmosféru. "Potrebujeme, aby bola atmosféra neuveriteľná. Takisto, aby nás fanúšikovia podporovali aj vo chvíľach, keď je to ťažšie. Spolu s nimi musíme vytvoriť niečo, čo nám poskytne výhodu," povedal novinárom a dodal:

"Keď hráte proti Realu, stojíte aj proti aure legendy, ktorá ich obklopuje. Budeme sa plne sústrediť na zápas. Všetci sa tešíme na skvelý súboj."

Posledné duely Bayernu s Realom.
Posledné duely Bayernu s Realom.Flashscore

Joshua Kimmich uviedol, že tím sa naďalej sústredí na to, aby bol 8. mája v čo najlepšej pozícii pred druhým zápasom na Estadio Santiago Bernabéu.

"Je to súboj dvoch veľkých klubov. Vieme, že Real má vo svojom tíme veľa skúseností a kvality. Veria si a poznajú svoje silné stránky. Napriek tomu ideme do zápasu s veľkým sebavedomím. Proti Arsenalu sme podali dva dobré výkony a nemáme dôvod sa skrývať," vravel nemecký obranca.