Ipswich vyhral kľúčový zápas a v sobotu sa môže po 22 rokoch vrátiť do Premier League

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ipswich vyhral kľúčový zápas a v sobotu sa môže po 22 rokoch vrátiť do Premier League

Ipswich je bod od priameho postupu do Premier League
Ipswich je bod od priameho postupu do Premier LeagueAFP
Futbalisti Ipswichu vyhrali v utorkovom zápase 45. kola anglickej Championship na pôde Coventry 2:1 a výrazne sa priblížili k priamemu postupu do Premier League.

Coventry - Ipswich 1:2

Ipswich je na druhom mieste tabuľky, o tri body pred tretím Leedsom, takže mu stačí získať jeden bod v sobotnom poslednom kole sezóny. Doma hostí predposledné mužstvo z Huddersfieldu, ktoré však tiež má o čo hrať, pretože stále sa môže zachrániť, no musí vyhrať a spoľahnúť sa aj na ďalšie výsledky.

Leeds zas musí zdolať s určitosťou štvrtý Southampton a dúfať, že jeho tabuľkový sused prehrá. Ak by ale Ipswich dokázal situáciu zvládnuť, tak by sa do Premier League vrátil prvý raz od roku 2002, pričom tento tím len v minulej sezóne postúpil do druhej najvyššej súťaže z League One.

V utorok síce Kieffer Moore poslal Ipswich do vedenia, ale Haji Wright vyrovnal a v hre bola štvrtá remíza po sebe. Nakoniec sa hrdinom stal Cameron Burgess. "Iba som kopol do lopty tak prudko, ako som vedel, sklonil hlavu, to nie je tajomstvo," povedal pre Sky Sports hrdina stretnutia.

Ipswich môže postup spečatiť v domácom prostredí. "Milujeme hrať zápasy pred našimi fanúšikmi. V sobotu to bude obrovská udalosť a špeciálny deň. Posledný krok býva najťažší, to je známe klišé," doplnil Burgess.

Aktuálna situácia na čele tabuľky.
Aktuálna situácia na čele tabuľky.Flashscore