V treťom finále mu trofej už neušla. Najkrajšie, čo som vo futbale zažil, jasal Gerec

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V treťom finále mu trofej už neušla. Najkrajšie, čo som vo futbale zažil, jasal Gerec

Radosť Ružomberčanov po záverečnom hvizde vo finále.
Radosť Ružomberčanov po záverečnom hvizde vo finále.Šimon Pavlišin
Do tretice všetko dobré. Presne to si mohol po finálovom zápase Slovenského pohára v Košiciach povedať Štefan Gerec (31). Ružomberský útočník sa zo zisku trofeje z tejto súťaže radoval po dvoch neúspešných finále z rokov 2018 a 2020. Mužstvu výrazne pomohol najmä štvorgólovým vystúpením v prvom semifinálovom dueli proti Lipanom.

V boji o pohárový titul síce dlhoročný hráč Ružomberka presný zásah nezaknihoval, ale po stretnutí ho to mrzieť nemuselo. Jeho mužstvo zdolalo Trnavu najtesnejším rozdielom a po 18 rokoch sa mohlo tešiť z obrovského úspechu.

"Neskutočné pocity. Je to najkrajšie, čo som vo futbale doposiaľ zažil. Takéto emócie by som prial každému športovcovi," neskrýval radosť Gerec, ktorý v roku 2018 najprv podľahol so svojím tímom Slovanu 1:3, o dve sezóny neskôr prehral s rovnakým oponentom 0:1. Na východe Slovenska sa už dočkal krajšieho príbehu.

"Dve pohárové finále boli pre mňa neúspešné. Dúfal som teda, že to konečne zlomíme a prišlo to. Nebolo to vôbec jednoduché, ale o to viac sa to cení," uviedol muž, ktorý dohrával s kapitánskou páskou. Obidva neúspešné súboje proti bratislavskému kádru si spolu s ním odkrútil aj skúsený obranca Ján Maslo.

Gerec a Maslo sa dočkali zaslúženej odmeny.
Gerec a Maslo sa dočkali zaslúženej odmeny.TASR

Gerec sa počas pohárovej cesty blysol najmä 2. apríla v Lipanoch, keď treťoligistovi nasúkal štyri presné zásahy a režíroval semifinálový triumf 5:0. Okrem ofenzívy bola kľúčová i práca v obrane. Ružomberčania inkasovali od prvého po posledný duel dohromady iba dvakrát - z toho raz v domácej odvete s Lipanmi, ktorá z pohľadu postupu vôbec nič neriešila.

Strelil gól s cenou zlata. O tomto som sníval, lietam v oblakoch, teší sa Tučný

"Ak nedostanete gól, nemôžete prehrať. Dá sa povedať, že to máme postavené na pevnej defenzíve. Do zápasu ideme s tým, že nejaký gól určite dáme a ak žiadny nedostaneme, tak vyhráme," vysvetlil pragmatický pohľad na vec.

Na tribúnach Košickej futbalovej arény bolo jasne badať prevahu podporovateľov Spartaka. O jedinečnú atmosféru sa však postarali aj priaznivci Liptákov. 

"Trnavských fanúšikov síce bolo viac, ale na ihrisku rozhodujú hráči. Chcem sa poďakovať tým našim, že prišli v takomto počte a skvele nás povzbudzovali," vravel Gerec.

Priaznivci Ružomberka mali dôvod na veľkú radosť.
Priaznivci Ružomberka mali dôvod na veľkú radosť.Šimon Pavlišin

Po prvomájovom strete v pohárovom finále čaká oboch protivníkov ďalší vzájomný duel. Už 4. mája si v rámci Niké ligy zmerajú sily v Trnave. Budú mať ružomberskí hráči po zisku trofeje možnosť na odreagovanie?

"Určite by sme to chceli osláviť. Uvidíme, čo povie tréner, či nám dá voľno. Je to na ňom," dúfal Gerec ešte predtým, než kouč Smetana médiám prezradil, že hráčom vo štvrtok dopraje zaslúžený oddych.

Obrany vyhrávajú tituly, vraví Maslo. Ružomberok porazil veľkú Trnavu, doplnil Frühwald