Recept na zdolanie Realu? Nájsť vo svojom vnútri dieťa, odkazuje hráčom Tuchel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Recept na zdolanie Realu? Nájsť vo svojom vnútri dieťa, odkazuje hráčom Tuchel

Tuchela čaká náročná skúška.
Tuchela čaká náročná skúška.Reuters
Hrať proti Realu Madrid v semifinále Ligy majstrov je to, o čom mnohí hráči Bayernu Mníchov snívali, keď boli mladší. Tréner Thomas Tuchel (50) teraz chce, aby jeho zverenci na Estadio Santiago Bernabéu v sebe znovu objavili vnútorné dieťa.

Po minulotýždňovej remíze v Nemecku bude musieť Bayern poraziť Real na jeho vlastnom ihrisku, ak sa chce dostať do finále vo Wembley. Keďže Leverkusen minulý mesiac ukončil 11-ročnú nadvládu Bavorov v Bundeslige a získal titul, šesťnásobným víťazom LM zostáva v tejto sezóne bojovať už len o jednu trofej.

Tuchel strávil niekoľko minút rozhovorom so svojimi hráčmi na prázdnom štadióne v Madride a povedal im, že musia v sebe nájsť dodatočnú motiváciu. "Je dôležité spojiť sa s vlastným vnútorným dieťaťom. Keď sme boli malí, hrali sme sa na takéto zápasy na záhrade. Teraz sme tu a je to naša šanca, aby sme to dokázali," povedal na tlačovej konferencii nemecký kormidelník.

"Myslím si, že oba tímy musia vydržať brániť a trpieť, keď má loptu súper. Je nesmierne ťažké ukradnúť ju Realu. Obe mužstvá sú veľmi silné v prechodovej hre. Potrebujete šťastie a presnosť. Potom je v tejto fáze možné všetko," dodal.

Bayern v prvom zápase podľahol klinicky presnému Realu, pričom nemecký tím po dlhé obdobie dominoval bez toho, aby svojho súpera položil na lopatky. Dva góly Viníciusa a zásahy Saného a Kanea zanechali boj na ostrí noža. Miernym favoritom na postup po odvete v Španielsku sú Madridčania.

Tuchel povedal, že aura a rekordný počet titulov španielskeho celku v LM nenaháňa jeho tímu strach: "Bayern je tiež jedným z najúspešnejších a najdominantnejších klubov na svete. Máme povinnosť vydať zo seba to najlepšie, keď nastúpime na ihrisko. Je to jeden z najťažších možných štadiónov na víťazstvo, ale nie je to nemožné. Nie sme tu preto, aby sme si užívali tento moment."

Bayern sa dostal do poslednej štvorky Ligy majstrov prvýkrát od roku 2020, keď túto súťaž vyhral, zatiaľ čo Madrid naposledy zdvihol trofej v roku 2022, keď sa mu podarilo úžasnou sériou domácich víťazstiev dostať do finále.

Real sa snaží získať svoj šiesty titul v Lige majstrov za posledných 10 rokov, v sobotu si pripísal rekordnú 36. trofej v La Lige. "Real je úžasný tím, ale musíme si veriť a navzájom si pomáhať, nesmieme sa zaseknúť ani báť. Z tlaku musíme vyťažiť niečo pozitívne. Proti takému tímu sú dôležité maličkosti. Nikto nechce urobiť chybu, pretože oba tímy majú veľmi dobrú silu v útoku" povedal brankár Manuel Neuer.

Real - Bayern (streda, 21:00)