Šramková si zahrá hlavnú fázu tisícky v Ríme, fantastický trnavský obrat Jamrichovej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šramková si zahrá hlavnú fázu tisícky v Ríme, fantastický trnavský obrat Jamrichovej

Šramková zvládla obe kolá kvalifikácie a môže sa tešiť na hlavnú fázu podujatia v Ríme.
Šramková zvládla obe kolá kvalifikácie a môže sa tešiť na hlavnú fázu podujatia v Ríme.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 7. mája?

21:10 - Tridsaťdeväťročný Stan Wawrinka na antukovom turnaji Masters 1000 v Ríme nebude usilovať ešte len o svoje tretie tohtoročné víťazstvo. Švajčiarsky finalista z roku 2008 odstúpil deň pred začiatkom podujatia pre zranenie pravého zápästia. V pavúku ho nahradil francúzsky lucky loser Corentin Moutet, ktorý si v súboji s Romanom Safiulinom zahrá o duel s Novakom Djokovičom.

20:16 - Bývalá svetová jednotka Angelique Kerberová v 1. kole turnaja WTA 1000 v Ríme deklasovala 6:1, 6:0 Američanku Lauren Davisovu. Odplatila jej päť rokov starú prehru pri wimbledonskej obhajobe a od materskej prestávky zvládla prvé kolo len na druhom zo šiestich turnajov. V ďalšom zápase si 36-ročná Nemka zmeria sily s Ruskou Veronikou Kudermetovovou.

19:20 - Renáta Jamrichová v debli s Viktóriou Hrunčákovou na turnaji W75 v Trnave neuspeli. Stopku im v osemfinále v dvoch setoch 5:7, 4:6 vystavila nemecko-rakúska dvojica Barthelová s Krausovou. 

16:05 - Po tom, čo ich súboj prerušil na niekoľko hodín dážď, sa ďalšia Slovenka môže tešiť z postupu do 2. kola na podujatí W75 v Trnave. Eszter Meri otáčala bitku s Chorvátkou Ivou Primoracovou, aby nakoniec zvíťazila 6:7, 6:3 a 7:5. 

14:58 - V Ríme sa začal posledný veľký turnaj pred Roland Garros. Prvou postpujúcou v ženskej časti je bývalá svetová dvojka Paula Badosová, ktorá zdolala 17-ročnú Rusku Mirru Andrejevovú 6:2, 6:3. O prvú minisériu dvoch víťazstiev za sebou od Australian Open sa Španielka stretne s Američankou Emmou Navarrovou (H2H 0:0).

13:01 - Fantastický obrat sa podaril Renáte Jamrichovej v 1. kole na turnaji W75 v Trnave. Stále iba 16-ročná Slovenka na domácich kurtoch prehrávala 4:6, 1:4 s Poľkou Weronikou Falkowskou, avšak nakoniec sa teší z postupu po takmer troch hodinách (2:55) a výsledku 4:6, 6:4 a 7:5. V druhom kole si zmeria sily s úspešnejšou krajankou, ktorá vzíde zo súboja Viktória Hrunčáková - Natália Kročková. Jamrichovú čaká v utorok podvečer aj prvé kolo štvorhry, jej partnerkou je práve Hrunčáková.

12:00 - Pondelňajší žreb tisícky v Ríme rozhodol, že Rafael Nadal odštartuje svoje posledné vystúpenie v talianskej metropole proti jednému z kvalifikantov. S nimi má 37-ročný Španiel suverénne najlepšiu bilanciu na turnajoch ATP Masters 1000, keď vyhral všetkých 40 zápasov. Druhým najúspešnejším bez jedinej prehry je Boris Becker (13:0).

11:45 - Darilo sa aj Jozefovi Kovalíkovi. Šiesty nasadený hráč zdolal v 1. kole na antukovom challengeri v rakúskom Mauthausene za 85 minút Litovčana Viliusa Gaubasa 6:0, 7:6. V ďalšej fáze turnaja čaká Slováka Brazílčan Gustavo Heide. 

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

11:40 - Slovenka Rebecca Šramková sa prebojovala do hlavnej súťaže na antukovom turnaji WTA 1000 v Ríme. Vo finále kvalifikácie zdolala vo Foro Italico Lotyšku Darju Semenistajovú 6:3, 6:4.

10:15 - Američanka Jessica Pegulaová vynechá po zranení antukový turnaj v Ríme, pričom nie je istý ani jej štart na Roland Garros koncom mája. Svetová päťka v utorok oznámila, že už nemá zdravotné problémy, ale nevie, kedy sa vráti na kurty.

Pegulová je aktuálne svetová päťka.
Pegulová je aktuálne svetová päťka.Flashscore

09:30 - Kanaďanka Bianca Andreescuová uviedla, že sa vráti do turnajového diania počas mája v marockom Rabate. Víťazka US Open 2019 nehrala zápas od augusta minulého roka, keď vypadla v prvom kole na domácom turnaji v Montreale. "Posledné tri mesiace som trénovala. Bolo to najdlhšie prípravné obdobie, aké som kedy v živote mala, ale išlo to celkom dobre," zverila sa v rozhovore pre Match Point Canada.

Andreescuová priznala, že jej hlavnou motiváciou sú tento rok olympijské hry v Paríži. "Nehrala som osem mesiacov, ale mám možnosť využiť chránený renking a dúfam, že by to mohlo vyjsť. Limit je síce 54. miesto a ja budem niekde okolo 60. priečky, ale šanca tu je. O tomto podujatí snívam od detstva. Nejde o to vyhrať či prehrať, pre mňa je najdôležitejšie reprezentovať moju krajinu."

09:00 - Bývalá svetová dvojka Paula Badosová oznámila, že už netvorí pár so Stefanosom Tsitsipasom. Obaja hviezdni tenisti priznali svoj blízky vzťah počas posledného ročníka Roland Garros a následne sa o svoje spoločné zážitky začali deliť aj na sociálnych sieťach. Naposledy ich spolu videli na turnaji v Madride. Románik však nevydržal ani rok. 

"Po dôkladnom zvážení a mnohých vzácnych spoločných chvíľach sme sa Stefanos a ja rozhodli rozísť ako priatelia," napísala Badosová v príspevku na Instagrame. "S obrovským vzájomným rešpektom sme sa teraz rozhodli pokračovať na vlastných cestách," dodala.