Nadal je v Barcelone. Zahrá si na domácej antuke? Nechcem to potvrdiť, ale dúfam, že áno, vraví

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nadal je v Barcelone. Zahrá si na domácej antuke? Nechcem to potvrdiť, ale dúfam, že áno, vraví

Nadal testuje svoje telo pred štartom turnaja v Barcelone.
Nadal testuje svoje telo pred štartom turnaja v Barcelone.AFP
Rafael Nadal (37) dúfa, že sa bude môcť vrátiť po zranení na budúcotýždňovom turnaji Barcelona Open, uviedol v stredu 22-násobný grandslamový šampión.

Nadal bol nedávno nútený odstúpiť z turnaja Monte Carlo Masters po tom, ako sa nestihol včas zotaviť zo zranenia a odohrať úvodné podujatie antukovej sezóny. Rekordný 14-násobný víťaz French Open vynechal pre zranenie prakticky celý ročník 2023.

Tento rok hral len na akcii Brisbane International, kde počas štvrťfinálovej prehry s Jordanom Thompsonom pocítil obnovenie zranenia bedrového kĺbu. To si vynútilo jeho odstúpenie z Australian Open, ako aj z turnajov v Dauhe a Indian Wells, kde sa najprv plánoval vrátiť.

Rafael Nadal je ošetrovaný počas zápasu s Jordanom Thompsonom
Rafael Nadal je ošetrovaný počas zápasu s Jordanom ThompsonomAFP

Jediné vystúpenie od turnaja Brisbane absolvoval v marci v exhibičnom zápase proti Carlosovi Alcarazovi v Las Vegas, kde si pozorovatelia všimli, že ho trápia nepríjemné pocity v chrbte. Keďže tento rok je potenciálne jeho posledným, bude sa zúfalo snažiť nevynechať ďalší čas na antuke, keďže v júni sa bude snažiť získať rekordný 15. titul na Roland Garros.

"Pozdravujem z Barcelony. Prvý tréning... s nádejou, že tu budem v týchto dňoch pred začiatkom turnaja. Som tu, aby som videl, ako to pôjde a s túžbou skúsiť hrať," napísal Nadal na sociálnych sieťach spolu s fotografiou z kurtu a dodal: "Nechcem potvrdiť, že tu budem hrať, ale dúfam, že áno."

Oficiálne konto turnaja Barcelona Open sa na sociálnych sieťach podelilo s videom, na ktorom 12-násobný víťaz turnaja trénuje na centrálnom kurte, ktorý nesie jeho meno. Tamojšie podujatie sa koná od 15. do 21. apríla.