Setbaly na vyrovnanie nevyužila a končí v 1. kole. Schmiedlovú z Ríma vyprevadila Sasnovičová

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Setbaly na vyrovnanie nevyužila a končí v 1. kole. Schmiedlovú z Ríma vyprevadila Sasnovičová

Schmiedlová sa v talianskej metropole dlho nezdržala.
Schmiedlová sa v talianskej metropole dlho nezdržala.Profimedia
Anna Karolína Schmiedlová (29) si na rímskej antuke druhé kolo nezahrá. Na Italian Open z pozície vyššie nasadenej hráčky podľahla kvalifikantke Aljaksandre Sasnovičovej (30) v dvoch setoch. Jej bilancia s Bieloruskou sa tak zhoršila na 1:6.

Schmiedlová -  Sasnovičová 2:6, 6:7

Pred týmto duelom prehrala Slovenka obe svoje vystúpenia na tamojšom turnaji, teraz pridala k neúspechom tretiu čiarku. Do zápasu proti hráčke zo 113. miesta rebríčka WTA vstúpila stratou podania, ďalšiu predviedla v siedmom geme, Sasnovičová si svoj servis podržala a na víťazstvo v prvom dejstve premenila štvrtý setbal.

Lepší úvod predviedla Schmiedlová v druhom sete, keď po udržaní svojho servisu brejkla súperku a viedla 2:0. Brejk však nepotvrdila a onedlho už prehrávala 2:3 a aj 3:5. V nasledujúcej hre sa jej podarilo odvrátiť mečbal, potom zaknihovala ďalší brejk a vyrovnala.

Za stavu 6:6 nevyužila prvú možnosť na vyrovnanie, v tajbrejku nepretavila na bod ani ďalšie dva setbaly. Doplatila aj na dvojchyby, ktorých sa dopustila až desať. Bieloruska sa už núkať nenechala a premenením druhého mečbalu slovenskú protivníčku z turnaja vyprevadila. Sasnovičovú čaká v ďalšom kole svetová osemnástka Jekaterina Alexandrovová.

Najlepším tohtoročným výkonom Schmiedlovej tak ostáva semifinále WTA 250 v Austine. Jej premožiteľka sa bude snažiť prelomiť svoje maximum z aktuálnej sezóny - vypadnutie z turnaja v Charlestone v druhom kole.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore