Šramková postúpila v Ríme do druhého kola, zdolala domácu Pedoneovú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šramková postúpila v Ríme do druhého kola, zdolala domácu Pedoneovú

Šramková ide ďalej.
Šramková ide ďalej.Profimedia
Slovenka Rebecca Šramková (27) porazila na antukovom turnaji v Ríme domácu držiteľku voľnej karty Georgiu Pedoneovú (19) v dvoch setoch 6:4 a 6:1. V druhom kole sa stretne s 26. nasadenou britskou tenistkou Katie Boulterovou (27).

Šramková - Pedoneová 6:4, 6:1

Slovenská tenistka bola v stretnutí favoritkou, čo potvrdzovalo aj postavenie oboch súperiek v rebríčku - Šramková sa nachádzala o 150 miest vyššie. Prvý gem však získala Talianka, následne viedla 2:1, potom ale stratila podanie, rodáčka z Bratislavy začala na kurte ukazovať svoje schopnosti a ovládla prvý set.

V tom druhom išlo o jasnú záležitosť, Šramková prišla o svoj servis len raz, zatiaľ čo Pedoneová až štyrikrát. 120. hráčka sveta tak mohla po hodine a 23 minútach oslavovať postup. Svoju bilanciu na hlavných kartách turnajov WTA zlepšila na 5:8.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Išlo o prvý vzájomný súboj týchto tenistiek, pričom Slovenka sa do druhého kola antukového turnaja WTA prebojovala po takmer siedmich rokoch. Vďaka víťaznému ťaženiu sa dvadsaťsedemročná hráčka NTC prvý raz v kariére posunula do elitnej svetovej spoločnosti, v online verzii rebríčka WTA uzatvára prvú stovku.