EURO 2024: Skupina A

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemcov očakávam vo finále, hovorí Jan Morávek v prvej epizóde relácie Cesta na EURO

Morávek radí Nemcov medzi najväčších favoritov celého šampionátu.
Morávek radí Nemcov medzi najväčších favoritov celého šampionátu.Profimedia/Flashscore
O mesiac a sedem dní sa v Nemecku začnú majstrovstvá Európy vo futbale. Od tohto týždňa až do začiatku šampionátu bude pravidelne vychádzať videomagazín o účastníkoch turnaja s názvom Cesta na EURO. Pravidelným prispievateľom bude Jan Morávek (34), bývalý český reprezentant, bundesligový futbalista a expert českej mutácie Flashscore.

Ako prvú prinášame analýzu skupiny A, v ktorej sa predstavia Nemecko, Švajčiarsko, Maďarsko a Škótsko"Nemci prejdú skupinou bez problémov, v posledných mesiacoch vyzerajú veľmi dobre," predpovedá Morávek ľahký postup hostiteľského tímu zo skupiny.

"Verím, že domáce prostredie v kombinácii so skvelým trénerom Nagelsmannom a dobrou formou opôr by mohlo Nemcom pomôcť k postupu do finále. Pre mňa je to jeden z hlavných favoritov turnaja. Očakávam, že zo skupiny postúpia aj Švajčiarsko a Maďarsko," dodal Morávek.

Hoci Nemci v uplynulom roku prehrali s Poľskom, Kolumbiou či Japonskom, Morávek verí, že návrat bývalej opory by sa pre nich mohol ukázať ako kľúčový faktor.

"Po troch rokoch sa do reprezentácie vracia Toni Kroos, čo v Nemecku vyvolalo veľké nadšenie a očakávania. Sám prosil fanúšikov, aby ho nevnímali ako spasiteľa, ale, samozrejme, presne to sa deje," usmieva sa Moravek. "Aj ja si myslím, že by mohol byť kľúčom k tomu, aby Nemci zvládli domáci turnaj so cťou."

Cesta na EURO: Skupina A
Flashscore

Ak má Morávek spomenúť ďalších zaujímavých hráčov, na ktorých sa možno tešiť v skupine, vyberá si dve mená. 

"Florian Wirtz je vďaka výkonom v Leverkusene známy po celom svete. Na tomto turnaji potvrdí, aký výnimočný je už v 20 rokoch. A potom je tu môj bývalý spoluhráč z Augsburgu Ruben Vargas, ktorý reprezentuje Švajčiarsko. V zime bol jednou nohou vo Fiorentine, ale chcel sa v pokoji pripravovať na EURO. Je to skvelé krídlo s dobrým prechodom jeden na jedného a výborným zakončením. Myslím si, že sa ukáže vo výbornom svetle," očakáva Morávek.