Liga majstrov: Hrať na víťazstvo a zabudnúť na deficit. Enrique odvracia od svojich hráčov zvýšený tlak

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hrať na víťazstvo a zabudnúť na deficit. Enrique odvracia od svojich hráčov zvýšený tlak

Enrique tímu zdôraznil, aby hral na víťazstvo a nemyslel na gólový deficit.
Enrique tímu zdôraznil, aby hral na víťazstvo a nemyslel na gólový deficit.AFP
Tréner Paríža Saint-Germain Luis Enrique (53) sa pred semifinálovou odvetou snažil odvrátiť tlak od svojich zverencov. Poprosil ich, aby sa nebáli a riešili iba výhru, nie jednogólové manko, ktoré musia spoločne dobiehať po prehre z Nemecka.

Hrať na víťazstvo a zabudnúť na deficit

Jedno je isté, PSG musí zvrátiť deficit 0:1 z minulotýždňového prvého zápasu po tom, čo Niclas Füllkrug gólom zabezpečil Dortmundu tesný triumf v Nemecku.

"Cieľom nie je hrať na víťazstvo o dva góly. Ide len o to, aby sme vyhrali. Nemôžete si dovoliť myslieť na to, že musíte vyhrať o dva góly," zdôraznil pred výkopom novinárom Luis Enrique, ktorý zvažoval možnosť, že o postupujúcom môže rozhodnúť predĺženie a dokonca aj penalty. "V prvom rade musíme streliť gól a vyhrať zápas."

Najzaujímavejšie štatistiky z prvého stretu.
Najzaujímavejšie štatistiky z prvého stretu.Opta by Stats Perform

Už istý francúzsky majster sa snaží zopakovať svoje hrdinstvo zo štvrťfinále, keď v prvom strete doma prehral s Barcelonou 2:3, no v odvetnom dueli sa po triumfe 4:1 prebojoval do bitky o finále. A to napriek tomu, že v Španielsku inkasoval úvodný zásah.

"Nezáleží na tom, či inkasujeme. Stalo sa to aj proti Barcelone. Musíme len zostať pokojní," doplnil Španiel pred odvetou.

Naznačil tiež, že kľúčom k väčšiemu zapojeniu najlepšieho strelca Kyliana Mbappého do hry nie je nevyhnutne prinútiť ho spadať hlbšie, aby sa dostal k lopte. Francúz strelil v tejto sezóne 43 gólov, vrátane dvoch proti Realu Sociedad v osemfinále a ďalších dvoch v Barcelone. Výraznejšie sa snažil presadiť aj v prvom meraní síl v Nemecku.

"Cieľ je v tomto smere jednoznačný - hrať s najlepšími hráčmi, ktorí sú k dispozícii. Čím viac sú v hre, tým lepšie pre nás. Chcem však, aby sa moji útočníci dotýkali lopty v priestoroch, v ktorých môžu niečo zmeniť. Želám si, aby sa Kylian dostával k lopte tam, kde môže byť nebezpečný," uviedol 53-ročný lodivod.

Víkendové voľno

Dortmund sa na odvetu naladil bundesligovým triumfom nad Augsburgom 5:1. V základnej zostave nastalo 10 zmien oproti tej, ktorá sa pred pár dňami postavila PSG.

Parížania si, naopak, užili voľný víkend, pričom francúzska liga odložila ich konfrontáciu na pôde Nice na 15. mája, aby im pomohla v príprave. "V živote, samozrejme, nie je len práca. Musíte robiť aj veci mimo toho, aby ste boli vo svojej práci lepší," priblížil Luis Enrique.

"Milujem šport. Rád bicyklujem, hrám padel - máme tu ihrisko - užívam si voľný čas a aj po profesionálnej stránke to bol pozitívny týždeň."

"Mali sme čas na analýzu. Absolvovali sme tréningy zamerané na obranu i útok, v utorok to je normálny míting, trochu uvoľnenejší. Myslíme na to, aké máme šťastie, že hráme semifinále," nadviazal Enrique.

PSG sa snaží dostať do svojho druhého finále Ligy majstrov, keď v roku 2020 v Lisabone prehralo s Bayernom Mníchov 0:1. Ušatú trofej ešte nikdy nezískalo. Luis Enrique zdôraznil, že je pripravený aj na možnosť nepríjemnej prehry.

"Život bude pokračovať. Keď v Paríži svieti slnko, je to vždy nádherné. Ak prehráme, pogratulujeme im a na druhý deň sa opäť prebudíme do ďalšieho rána. Možno budeme znechutení, ale budeme hrdí a povieme si, že opäť vstaneme a pokúsime sa o rok dostať do finále," uzavrel skúsený španielsky stratég, v nominácii ktorého nechýba slovenský reprezentant Milan Škriniar.

PSG - Dortmund (utorok, 21:00)