EURO 2024: Guardiola verí v úspech Anglicka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Guardiola verí v úspech Anglicka na Eure: Sú naozaj blízko. Stačí uveriť a dokážu to

Pep Guardiola má pre anglickú reprezentáciu len slová chvály.
Pep Guardiola má pre anglickú reprezentáciu len slová chvály.Reuters
Vráti sa futbal domov? Klasická otázka, ktorú si fanúšikovia kladú pred každým veľkým medzinárodným podujatím. Anglicko bude v lete opäť veľkým favoritom na zisk trofeje - na nadchádzajúcich majstrovstvách Európy v Nemecku. Rovnaký názor má aj Pep Guardiola (53), jeden z najlepších trénerov súčasnosti. "Národný tím? Naozaj dobrý," odpovedal novinárom kouč Manchestru City.

Guardiola pochválil aj svojho kolegu na reprezentačnej lavičke Albionu: "Nie je to len o talente ofenzívnych hráčov, ale o celom tíme. Gareth dokonale vie, čo má robiť," nechal sa počuť.

Holohlavý Španiel narážal na Garetha Southgatea, pod ktorého vedením sa Anglicko dostalo do semifinále MS 2018, štvrťfinále MS 2022 a tiež do finále Eura 2020.

"Mám pocit, všetci ho majú, že anglická reprezentácia urobila na nedávnych podujatiach poriadne pokroky. Sú naozaj blízko. Prehrali finále a dostali sa do semifinále," pokračoval Guardiola.

Ďalší program Anglicka.
Ďalší program Anglicka.Flashscore

"Keď sa každé dva roky dostanete do týchto fáz, musí to prísť. Je to dosť podobné ako u nás - boli sme blízko a nakoniec sme zdvihli trofej. Musíte v to jednoducho veriť. Ak tomu uveria, dokážu to," myslí si Guardiola.

Anglicko je na EURO 2024 v Nemecku, ktoré sa začína 14. júna, v skupine C so Slovinskom, Dánskom a Srbskom.

Program ME 2024 v Nemecku: Kedy hrajú Slováci?