Bayern dostal opäť košom. Ponuku na post trénera mal údajne odmietnuť i Rangnick

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern dostal opäť košom. Ponuku na post trénera mal údajne odmietnuť i Rangnick

Rangnick sa nestane trénerom Bayernu.
Rangnick sa nestane trénerom Bayernu.Profimedia
Bayern Mníchov bol dlhoročným vládcom nemeckej klubovej scény, ale v súčasnosti sa prispôsobuje úplne novej situácii. Bavorský tím túto sezónu majstrovský titul neobhájil a navyše sa mu nedarí pri rokovaniach, keď ho odmietol už tretí tréner.

Bayern hľadá náhradu za pomaly končiaceho Thomasa Tuchela, ale nie je to také jednoduché, ako by si mnohí predstavovali. Xabi Alonso sa rozhodol zostať v Leverkusene, zatiaľ čo Julian Nagelsmann nechce opustiť pozíciu hlavného trénera nemeckej reprezentácie. Ako ďalší bol na zozname Ralf Rangnick. Vedenie klubu začalo rokovania a všetko malo mať pozitívny vývoj.

"Išlo by o veľmi dobrú voľba. Je to skvelý tréner a dokáže veľmi dobre pracovať s hráčmi. Všetko, čo som počul od ľudí z rakúskej reprezentácie, bolo veľmi pozitívne. A v kádri máme futbalistov, ktorí by pod ním radi hrali," informoval pred pár dňami prezident Bayernu Herbert Hainer.

"Dôležité bude, aby si všetko sadlo a aby boli obe strany presvedčené o úspešnej spolupráci, potom si môžeme podať ruky. Musíme urobiť správne rozhodnutie, nie unáhlené," vravel športový riaditeľ Christopher Freund.

Rangnick sa dlhé roky pohyboval v nemeckom prostredí a trénoval Stuttgart, Hannover, Schalke, Hoffenheim či RB Lipsko. V zahraničí pôsobil v Lokomotive Moskva, Manchestri United a od júna 2022 vedie rakúsku reprezentáciu. Zmluvu má ešte na dva roky a pravdepodobne ju dodrží, keďže nemecké médiá sa zhodujú, že Rangnick nakoniec ponuku Bayernu napriek pozitívnym rokovaniam odmietol.

Tuchel vlani v marci nahradil Juliana Nageslmanna a s tímom predsa len získal majstrovský titul. Táto sezóna nebola veľmi úspešná, Bayern už dávno vypadol z pohára, majstrom Bundesligy je Leverkusen a Bavori majú šancu na trofej len v Lige majstrov.