Trnava v Košiciach neprehráva: Pohárové víťazstvá, cenné tri body i postup do EKL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava v Košiciach neprehráva: Pohárové víťazstvá, cenné tri body i postup do EKL

Trnavčania by na košickej pôde radi pridali ďalší úspech.
Trnavčania by na košickej pôde radi pridali ďalší úspech.TASR
Dejiskom vyvrcholenia 55. ročníka Slovenského pohára bude Košická futbalová aréna. Tamojší štadión privíta finálový duel Ružomberka s Trnavou a práve Spartak má na spomínané prostredie len tie najlepšie spomienky. Doposiaľ sa tam zverenci Michala Gašparíka (42) predstavili štyrikrát a zakaždým sa tešili z víťazstva. Podobný scenár by určite brali aj 1. mája.

Trnavčania si na novom štadióne košického FC zahrali dva duely Slovnaft Cupu, jeden ligový súboj a takisto aj zápas s ukrajinským Dniprom, po ktorom sa prebojovali do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy. V ostatnej dobe v metropole východu iba vyhrávajú.

Košice - Trnava 2:3

Doteraz posledné vystúpenie si Spartak na košickej pôde odkrútil 3. februára 2024 v rámci osemfinálového merania síl s domácim kádrom v aktuálnom pohárovom ročníku. Diváci mali možnosť vidieť viac než slušný úvod. V siedmej minúte potešil priaznivcov hostiteľa Medved, o pár okamihov neskôr odpovedal gólom Ofori a bolo zarobené na zaujímavé stretnutie.

V 24. minúte prinavrátil Golikov Košiciam vedenie, ktoré im vydržalo takmer do konca. V samotnom závere ale počas piatich minút odvrátili senzáciu žolíci z lavičky. Po zásahoch Šuleka a Bainoviča ostali domácim oči pre plač a hostia si udržali nádej na tretie pohárové prvenstvo v rade.

Jedným z hrdinov Trnavy bol aj Ofori.
Jedným z hrdinov Trnavy bol aj Ofori.TASR

Košice - Trnava 0:2

Pred najgólovejším výkonom v Košiciach predviedla Trnava ten defenzívne najlepší, keď si na východe 12. novembra 2023 udržala čisté konto. O troch bodoch do tabuľky rozhodli jej hráči skvelým nástupom do druhej polovice. Na listinu strelcov sa v rozmedzí dvoch minút zapísali Azango i Bainovič a bolo vymaľované.

Tím kouča Gašparíka týmto víťazstvom ukončil nahustený program. "Musíme si dobre oddýchnuť. Máme za sebou náročné obdobie, počas ktorého sme striedali súťaže aj povrchy. V Košiciach bol mäkší trávnik, nedávno v Dánsku umelý," narážal vtedy obranca Štetina na zápas skupiny EKL v Nordsjaellande.

"Bolo vidno, že už toho všetci máme dosť, vrátane mňa. Klobúk dole pred všetkými, že sme to zvládli a zvíťazili. Sú to cenné body," dodal k ligovej výhre nad nováčikom súťaže.

Dnipro-1 - Trnava 1:2 pp

Súboje v KFA s Košicami predelilo na konci augusta 2023 finálové predkolo Konferenčnej ligy. Ukrajinské Dnipro pre negatívne známu situáciu v krajine využilo košický azyl na európske duely a posledným súperom pred bránami európskej súťaže mu bol trnavský káder. Po remíze 1:1 zo Štadióna Antona Malatinského sa rovnaký rezultát zrodil aj v odvete a šlo sa do predĺženia. V ňom sa v 106. minúte stal hrdinom Bukata, ktorý poslal Spartak do skupiny EKL.

"Obrovský výdych, obrovská dráma. Tieto predĺženia máme "na tuty". Už to poznáme. Veľké víťazstvo. Obrovský úspech. Keď to porovnám s dvomi pohármi, čo je taktiež veľký úspech, tak toto je ešte nad tým. Sme v Európe. Zviditeľní to celý klub a pomôže mu to. Najväčšie víťazstvo," tešil sa lodivod Gašparík a mohol sa radovať aj spolu so svojimi zverencami.

Košice - Trnava 1:2

Premiéru v Košickej futbalovej aréne zažil Spartak 1. marca 2022 počas osemfinálového predstavenia Slovenského pohára. V drese favorita ešte hrával aj Martin Škrtel, ktorý sa najprv prezentoval faulom na žltú kartu, päť minút po zmene strán ale zasiahol oveľa lepším spôsobom a otvoril skóre duelu. Na trefu skúseného reprezentanta odpovedal vo farbách vtedajšieho druholigistu Mølvadgaard, ale o trnavskom postupe do štvrťfinále rozhodol v závere Ristovski.

"Vedeli sme, že to nebude jednoduché, pretože domáci majú svoju kvalitu, ktorú v zápase aj ukázali. Išli sme sem s cieľom postúpiť a teraz sme radi, že sa nám to podarilo," vravel vtedy Škrtel, ktorý zaknihoval svoj prvý gól v červeno-čiernom drese a takisto aj historicky prvý zásah hosťujúceho mužstva v KFA.

Okrem iného pred dvomi rokmi spomenul aj to, že Košiciam by doprial postup do najvyššej súťaže. Rovnako si želal, aby sa vtedy ešte nedokončený štadión riadne dostaval a vyjadril nádej, že raz sa snáď na ňom predstaví aj reprezentácia Slovenska.