Európska cesta sa končí, monštrum je späť. Thiago Silva bude od leta hráčom Fluminense

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Európska cesta sa končí, monštrum je späť. Thiago Silva bude od leta hráčom Fluminense

Silva sa vracia na miesto, odkiaľ na 15 rokov odišiel do európskeho futbalu.
Silva sa vracia na miesto, odkiaľ na 15 rokov odišiel do európskeho futbalu.x.com/FluminenseFC
Brazílsky futbalista Thiago Silva (39) sa po tejto sezóne vráti z Anglicka do rodnej krajiny. Podľa agentúry AP sa dohodol na zmluve s Fluminense FC, kam zamieri ako voľný hráč.

Stopér už na konci apríla oznámil, že po sezóne skončí v Chelsea. Na Stamford Bridge prišiel ako voľný hráč v auguste 2020 z Paríža Saint-Germain. Brazílsky obranca odohral za The Blues vo všetkých súťažiach 151 zápasov. V sezóne 2020/2021 vyhral s tímom Ligu majstrov, v roku 2021 triumfoval v Superpohári UEFA i na MS klubov.

Štatistiky Silvu z posledných sezón.
Štatistiky Silvu z posledných sezón.Flashscore

Úradujúci držiteľ Pohára osloboditeľov ohlásil angažovanie veterána na sociálnej sieti, kde zavesil fotografiu Silvu v drese Fluminense s textom "Monštrum je späť".

"Nemôžem sa dočkať, až pristanem v Riu, aby sme mohli začať spolupracovať a čo najviac pomôcť na ihrisku. Zo strany mojej rodiny to bolo ťažké rozhodnutie. Na chvíľu ich tu (v Londýne) nechávam," povedal Thiago Silva v livestreame na Instagrame Fluminense, pričom mal na sebe dres nového zamestnávateľa.

Skúsený bek už hral za tento klub v rokoch 2006 až 2008. V roku 2009 odišiel do AC Miláno, o tri roky neskôr prestúpil do PSG. Silva reprezentoval Brazíliu na uplynulých štyroch svetových šampionátoch, v roku 2019 triumfoval s národným mužstvom na Copa América.