Nottingham nenapodobnil Everton. S odvolaním neuspel a má pred sebou boj o záchranu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nottingham nenapodobnil Everton. S odvolaním neuspel a má pred sebou boj o záchranu

Hráči Forest sú iba tri body od zostupového pásma.
Hráči Forest sú iba tri body od zostupového pásma.Profimedia
Nottingham Forest neuspel s odvolaním proti odpočtu štyroch bodov za porušenie finančných pravidiel Premier League. Oznámilo to v utorok vedenie ligy. Vo zvyšných dvoch kolách tak bude musieť klub bojovať o záchranu v najvyššej anglickej súťaži. V tabuľke je s 29 bodmi na 17. mieste, tri body nad pásmom zostupu.

Premier League potrestala Nottingham v polovici marca za priestupky týkajúce sa sezóny 2022/23. Vedenie klubu pripustilo pochybenie a podľa nezávislej komisie počas vyšetrovania plne spolupracovalo, ale trest sa mu nepodarilo zvrátiť.

Pravidlá ziskovosti a udržateľnosti umožňujú klubom v anglickej lige za tri roky stratu 105 miliónov libier. Forest strávil v najvyššej súťaži iba ročník 2022/23, keďže predchádzajúce dva odohral v druhej lige. Mohol si teda dovoliť stratu maximálne 61 miliónov libier, no limit prekročil o 34,5 milióna libier.

Rovnakého priestupku sa v tejto sezóne dopustil aj Everton, ktorému bol po odvolaní znížený trest z desiatich na šesť bodov. Jeho odvolanie sa posudzovalo viac ako tri mesiace.