Bayern po otočke siahal proti Realu na víťazstvo, pred odvetou je nakoniec všetko otvorené

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern po otočke siahal proti Realu na víťazstvo, pred odvetou je nakoniec všetko otvorené

Bayern a Real majú pred sebou otvorenú odvetu.
Bayern a Real majú pred sebou otvorenú odvetu.Profimedia
Futbalisti Bayernu Mníchov a Realu Madrid remizovali v utorkovom úvodnom semifinále Ligy majstrov. Odveta sa odohrá v stredu 8. mája o 21:00 na štadióne Santiago Bernábeu.

Bayern Mníchov - Real Madrid 2:2

Bayern pred semifinále vedel, že ak chce získať v tejto sezóne aspoň jednu trofej, tak musí uspieť v Lige majstrov. Ak by sa mu to nepodarilo, ostal by bez jediného pohára prvý raz od sezóny 2011/12. Real Madrid sa dostal do semifinále tretí raz po sebe, pričom na lavičke mal premiérovo v sezóne uzdraveného Courtoisa. Chytal však Lunin.

Bavorský tím začal aktívne a dostával sa do zaujímavých šancí, avšak vedenie si zobrali na svoju stranu hostia. Toni Kroos kolmicou za obranu poslal svoj celok do ojedinelej šance, hoci tú po zaváhaní stopérov potrestal Vinícius Júnior. Bola to jediná strela Los Blancos na bránu v úvodnom dejstve.

Brazílčan je jediným hráčom, ktorý sa od začiatku ročníka 2021/22 podieľal v LM na 31 góloch (16+15). Bol to pre neho jubilejný 20. zásah vo všetkých súťažiach počas prebiehajúcej sezóny, potom pridal aj ďalší. Až polovica jeho gólov v LM prišla počas vyraďovacej fázy. Kroos zaznamenal ôsmu prihrávku v sezóne, ale prvú v Lige majstrov. 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Nemec v prvom polčase predviedol najviac prihrávok (48) a pokazil iba jednu. Vyhral najviac súbojov a získal najviac lôpt. Krátko po zmene strán vyrovnal individuálnou akciou prvým gólom od konca októbra Leroy Sané. Bol to jeho jubilejný desiaty presný zásah vo všetkých súťažiach tejto sezóny. K tomu pridal trinásť asistencií.

Vzápätí vybojoval Musiala cez Vázqueza pokutový kop. Ten premenil Harry Kane na svoj 43. gól tejto sezóny, ôsmy v Lige majstrov, čím vyrovnal na čele tabuľky strelcov Mbappého. Je to jeho nový rekord v jednom ročníku LM. Žiadny iný anglický hráč neprispel v jednom ročníku LM k viac zásahom (8+3).

Penaltu však získal aj Rodrygo na druhej strane, na trávnik ho stiahol Kim. Tú Vinícius Júnior premenil a stanovil konečný výsledok. Real Madrid neprehral jedenásť zápasov v LM po sebe, čím vyrovnal rekord z ročníka 2016/17, vtedy nakoniec milionársku súťaž vyhral.

Vinícius zariadil remízu.
Vinícius zariadil remízu.Statsperform/TASR

Mníchovčania a Madridčania sa proti sebe v LM alebo jej predchodcovi stretli 27-krát, čo je najviac. Bilancia je po remíze jemne na strane španielskeho klubu (12-4-11). Biely balet neprehral ani jeden z ostatných ôsmich duelov proti Bayernu (6-2-0). Tréner Ancelotti stále nepozná príchuť porážky s tímom súpera (6-3-0).

Napriek tomu Bavori natiahli domácu neporaziteľnosť v LM na šestnásť vystúpení (12-4-0). Od sezóny 2003/04 sa iba druhý raz v semifinále stalo, aby oba tímy zahrávali v jednom stretnutí pokutový kop.

Thomas Müller odohral za jeden tím 150. zápas v LM, pričom rovnaký počet má Iker Casillas (Real) a lepší je iba Xavi (151). Jude Bellingham absolvoval pred dovŕšením 21. narodením už 32. duel v milionárskej súťaži, viac ich v tomto veku zažil iba Cesc Fàbregas.