Na šampionáte skončila aj tretia žena, holandská legenda postúpila ďalej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na šampionáte skončila aj tretia žena, holandská legenda postúpila ďalej

Všetky účastníčky skončili na prvej prekážke.
Všetky účastníčky skončili na prvej prekážke.Profimedia
Program šiesteho dňa majstrovstiev sveta v šípkach priniesol ďalšie štyri duely. Okrem veľmi skúseného Raymonda van Barnevelda (55) diváci sledovali aj súboj Rickyho Evansa (32) s Fallon Sherrockovou (28). V Alexandra Palace to bol zároveň posledný deň ženskej účasti na turnaji.

Jim Williams - Sebastian Bialecki 3:2

Prvý zápas utorkového programu bol ako na hojdačke. Poľský šípkar sa dvakrát ujal vedenia, ale Walesan, ktorý bol v tomto zápase považovaný za mierneho favorita, dokázal zakaždým vyrovnať skóre, získal rozhodujúci piaty set, ktorý ovládol 3:1 na legy a postúpil do druhého kola. Obaja šípkari mali veľmi slušnú úspešnosť uzatvárania, dostali sa nad 40 %. Williamsovi sa dokonca v treťom sete podarilo zatvoriť 154.

Jamie Hughes - Jimmy Hendriks 1:3

Súboj medzi Hughesom a Hendriksom ponúkol nie veľmi atraktívne divadlo. Obaja hráči sa nedokázali vyrovnať s búrlivou atmosférou na slávnom pódiu "Ally Pally" a k videniu bolo niekoľko veľmi podpriemerných šípok. Angličan aj Holanďan zaknihovali priemery troch šípok pod 80 bodov (79,78 a 78,33). Šťastnejší bol nakoniec dvadsaťosemročný reprezentant krajiny tulipánov, ktorý na rozdiel od svojho súpera nezlyhal na doubloch - úspešnosť 29,73 % oproti 18,92 % Hughesa. 

Ricky Evans - Fallon Sherrock 3:1

Ani tretia žena na tohtoročných majstrovstvách sveta neprešla cez prvé kolo. Fallon Sherrocková však odohrala svoj zápas s Rickym Evansom vo veľkom štýle, keď v prvom sete trafila 180, štyrikrát viac ako 140 a ľahko sa ujala vedenia. V druhom sete sa anglický protagonista upokojil a v jeho závere dokázal vyrovnať, hoci Sherrocková mohla uzavrieť u druhýkrát .

Kľúčovým momentom zápasu bola koncovka tretieho setu, v ktorej 28-ročná hráčka nevyužila dve príležitosti na ukončenie rozhodujúceho legu a Evans potrestal jej chyby. Aj štvrtý set musela rozhodnúť piata časť, ale v nej favorizovaný hráč nedal súperke šancu na zvrat. V druhom kole sa Evans stretne s krajanom Joeom Cullenom.

Raymond van Barneveld - Ryan Meikle 3:1

Napriek nervóznemu začiatku si legendárny Raymond van Barneveld nakoniec so slávnym Alexandra Palace porozumel a s podporou svojej "Barney army" si poradil s ťažkým súperom Ryanom Meiklom. Skúsený Holanďan z prehratého prvého setu oklepal vo veľkom štýle a získal všetky tri nasledujúce dejstvá, pričom stratil iba dva gemy! "Barney" mal veľmi dobrý priemer (95,18), ale obzvlášť vynikal pri uzatváraní s 50 % úspešnosťou.