Dobey s premiérovým štvrťfinále, dominantný Bunting

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dobey s premiérovým štvrťfinále, dominantný Bunting

Chris Dobey si v skvelom zápase vybojoval štvrťfinále.
Chris Dobey si v skvelom zápase vybojoval štvrťfinále.Profimedia
Michael van Gerwen (33) potvrdil pozíciu favorita a je vo štvrťfinále. Okrem neho si ho zahrá aj Chris Dobey. S Crossom odohral skvelý zápas, v ktorom obaja šípkari udržali priemer na tri šípky cez 100.

Cross - Dobey 2:4

Rob Cross a Chris Dobey ponúkli fanúšikom fantastické šípky. Aj keď bol v tomto stretnutí považovaný za favorita Cross, nakoniec sa z postupu do ďalšieho kola radoval Dobey. Svetová šestka tak na titul z roku 2018 nenadviaže. V zápase síce viedol 2:1 na sety a hral na veľmi vysokej úrovni, ale jeho súper hral ešte o niečo lepšie. Obaja šípkari prekonali stobodovú hranicu čo sa týka priemeru na tri šípky. Iba to dokazuje, aký skvelý duel sa medzi Angličanmi odohral. Dobeymu sa podarilo v zápase zavrieť aj 170.

Van Gerwen - Duijvenbode 4:1

Michael van Gerwen v súboji dvoch Holanďanov potvrdil rolu favorita a bez väčších komplikácií postúpil do štvrťfinále turnaja. Van Gerwen bol v priemere na tri šípky (100,42) aj v zatváraní (43,33 %). Dirka van Duijvenbodeho tak nezachránilo ani vyššie množstvo trafených "stoosemdesiatok" (6x). Vo štvrťfinále van Gerwena čaká Chris Dobey.

Humphries - Bunting 1:4

O posledné štvrťfinálové miesto si to rozdali Angličania Luke Humphries a Stephen Bunting. Prvé dva sety boli jasne v réžii Buntinga. V tom treťom sa ale Humphries vybičoval k lepšiemu výkonu a vďaka skvelému zatváraniu získal tretiu sadu. To však Buntinga nerozhodilo a nasledujúce dva sety už znova patrili jemu. Aj štatistiky hovoria, že postup 21. hráča svetového rebríčka bol zaslúžený - lepší bol vo všetkých kľúčových aspektoch.