Van den Bergh prvý raz v semifinále, z Angličanov bol lepší Smith

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Van den Bergh prvý raz v semifinále, z Angličanov bol lepší Smith

Van den Berghovi po poslednej šípke evidentne odľahlo. Prvýkrát sa na MS predstaví medzi najlepšími štyrmi hráčmi.
Van den Berghovi po poslednej šípke evidentne odľahlo. Prvýkrát sa na MS predstaví medzi najlepšími štyrmi hráčmi.Profimedia
Polovicu zo štrnásteho dňa na majstrovstvách sveta v šípkach máme za sebou. Spoznali sme prvých semifinalistov, pričom obaja si vybojovali miestenky po osemsetových bitkách.

Dimitri van den Bergh - Jonny Clayton 5:3

Belgičan Dimitri van den Bergh si prvýkrát v kariére zahrá v semifinále majstrovstiev sveta. Proti Jonnymu Claytonovi z Walesu sa mohol spoľahnúť na vysoké hody. Trinásťkrát trafil maximum (180), vďaka čomu si oveľa ľahšie udržal servis. Aj Clayton bol dlho istý na servise, ale v prvej hre siedmeho setu, ktorá sa ukázala ako kľúčová, nedokázal trikrát zavrieť a Belgičan už šancu nepustil. Van den Bergh sa v semifinále stretne s víťazom duelu medzi van Gerwenom a Dobeym.

Michael Smith - Stephen Bunting 5:3

Michael Smith si zahrá svoje tretie semifinále v Ally Pally, keď vo štvrťfinále anglického derby zdolal svojho krajana Stephena Buntinga 5:3. "Bullyboy" mal skvelý vstup do zápasu, podarilo sa mu dostať do vedenia 4:1, ale nakoniec musel čakať na prvý mečbal až do ôsmeho setu. Buntinga vrátili do hry 180, ktorých počas zápasu trafil celkovo 14. Smithovi sa maximám príliš nedarili, ale bol mimoriadne presný na doubloch v závere, kde zaznamenal impozantnú 47 % úspešnosť. Smithovým súperom bude lepší zo súboja medzi Priceom a Clemensom.