Nepomohli ani tlmiče. Frustrovaný Price bezmocný, van Gerwen hladko do semifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nepomohli ani tlmiče. Frustrovaný Price bezmocný, van Gerwen hladko do semifinále

Price so slúchadlami na ušiach. Potrebnú zmenu a obrat to neprinieslo.
Price so slúchadlami na ušiach. Potrebnú zmenu a obrat to neprinieslo.Profimedia
Večerné stretnutia štrnásteho dňa šípkarských majstrovstiev sveta priniesli jednoznačné výsledky. Až na to, že v jednom prípade favorit na turnaji skončil, v druhom šiel ďalej.

Gerwyn Price - Gabriel Clemens 1:5

Zatiaľ čo pred rokom svojrázny Walesan Gerwyn Price prehral so Smithom po obrovskej dráme, tentoraz s nemeckým vyzývateľom prehral päť setov v rade. Malý význam mal Priceov prvý set, ktorý vyhral 3:0 na legy. Keď následne prehral tretí set po sebe, nasadil si tlmiče na uši.

Po jednom z vyhraných legov dal divákom najavo, že mu nevadí hluk, len aby vo zvyšku zápasu zahral už len štyri legy a šesťkrát stratil svoje podanie. Gabriela Clemensa čaká prvé semifinále na majstrovstvách.

Michael van Gerwen - Chris Dobey 5:0

Na druhej strane Michael van Gerwen splnil úlohu favorita naplno. Chrisa Dobeyho zmietol nekompromisne 5:0 na sety a vo svojom štvrtom zápase dokázal zahrať priemer na troch šípkach nad 100 (tentoraz 102,39). Svoje podanie stratil iba raz a anglickému vyzývateľovi dovolil iba tri legy. Neskutočný výkon.

Minulý rok Dobey prešiel cez van Gerwena v 3. kole, pretože Holanďan nemohol hrať zápas pre pozitívny test na Covid-19. Tentoraz "Mighty Mike" mohol hrať a ukázal svoju silu. Van Gerwen sa dostal do semifinále majstrovstiev sveta po ôsmykrát v kariére a môže snívať o štvrtom víťazstve na záverečnom turnaji sezóny.