Van Gerwenovi zdatne sekundoval Suljovič, Smith je po dráme na seba pyšný

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Van Gerwenovi zdatne sekundoval Suljovič, Smith je po dráme na seba pyšný

Van Gerwenovi zdatne sekundoval Suljovič, Smith je po dráme na seba pyšný
Van Gerwenovi zdatne sekundoval Suljovič, Smith je po dráme na seba pyšnýProfimedia
Večerné predstavenia jedenásteho dňa majstrovstiev sveta v šípkach priniesli zaujímavé scenáre. Jasnú výhru, tuhý boj, ale aj otočku favorita z 1:3.

Joe Cullen - Damon Heta 4:0

Rýchle a celkom jasné. Takto by sa dal v skratke opísať prvý zápas večerného programu. Joe Cullen síce nevstúpil do duelu s Damonom Hetaom svojím podaním, ale Austrálčanovi zobral servis a ujal sa vedenia. A už ho nepustil, keď neprehral ani jeden set.

"The RockStar", ktorý sa teší veľkej popularite medzi fanúšikmi, dovolil svojmu súperovi získať iba päť legov a pohodlne postúpil do osemfinále. Angličan si pomohol viac ako slušným priemerom 98,09.

Michael van Gerwen - Mensur Suljovič 4:2

Na papieri to mala byť jednoznačná záležitosť, čomu nasvedčoval aj výsledok po dvoch setoch. Michael van Gerwen, pravdepodobne najväčší favorit na titul majstra sveta, viedol nad Mensurom Suljovičom pomerne rýchlo 2:0. Rakúšan sa ale oklepal a dostal Holanďana pod tlak.

"MVG" sa nenechal zastrašiť vysokým uzavretím 161 od "The Gentle" a po výsledku 4:2 napokon zamieril medzi šestnásť najlepších šípkarov sveta. Podarilo sa mu to s fantastickým priemerom 107,66.

Michael Smith - Martin Schindler 4:3

"Som na seba hrdý," povedal Michael Smith na pozápasovej tlačovej konferencii. Ešte aby nie. Angličan v dramatickom dueli prehrával na sety s Martinom Schindlerom už 1:3. Zdalo sa, že fanúšikovia v Alexandra Palace sa budú musieť zaobísť bez oboch účastníkov posledného finále.

"Bully Boy" sa predsa len pustil do práce. Najmä v rozhodujúcom sete predviedol neuveriteľný výkon. Priemer na tri šípky 103,14 dovolil nemeckému protivníkovi iba tri možnosti na double. Štvrtý hráč sveta ulovil aj "Big Fish", teda najvyššie možné uzavretie (170).