Angličania poobede stopercentní, šestka turnaja Cross sa preberal dlhšie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Angličania poobede stopercentní, šestka turnaja Cross sa preberal dlhšie

Cross sa sebavedomo po úvodnom sete netváril, nakoniec ale podľa očakávaní ide ďalej.
Cross sa sebavedomo po úvodnom sete netváril, nakoniec ale podľa očakávaní ide ďalej.Profimedia
Prvá polovica deviateho dňa v Ally Pally sa niesla v duchu potvrdení papierových predpokladov. Z každého duelu išiel ďalej ostrovný šípkar.

Brendan Dolan - Jimmy Hendriks 3:1

Prvý zápas piatkového programu mal jasného favorita - Brendana Dolana. Skúsený borec splnil svoju úlohu a proti Jimmymu Hendriksovi ani nemusel predviesť svoj najlepší výkon. Holanďan príliš nevynikal. Najmä v prvých dvoch setoch mal katastrofálne zatváranie - jeho úspešnosť na konci súboja predstavovala len 16,67 %, čo na súpera Dolanovho kalibru nemohlo stačiť. Dolan tretí set prekvapujúco prehral, ale vo štvrtom si to vynahradil a postúpil do ďalšieho kola.

Chris Dobey - Martijn Kleermaker 3:0

Výsledok mierne klame, išlo o pomerne vyrovnaný duel. Prvý aj tretí set musel rozhodnúť piaty leg. O osude zápasu prehovorilo lepšie zatváranie Angličana (50 %), pričom ani Kleermaker (33,33 %) si neviedol zle. Dobey si pomohol piatimi "180", zatiaľ čo Holanďan zaznamenal iba jednu maximálnu hodnotu.

Ross Smith - Darius Labanauskas 3:1

Tretie stretnutie ponúklo fanúšikom skvelú šou. Postarali sa o ňu Ross Smith a jeho litovský protivník Darius Labanauskas. Angličan dominoval v prvom sete vďaka stopercentnému uzatváraniu, keď premenil každý jeden z troch pokusov. Obaja hráči boli v tomto výnimoční - Smith uzatváral s 57,89 % úspešnosťou a jeho súper sa mohol pochváliť až 70 %. Atraktívny duel napokon ovládol Smith, ktorý prekonal hranicu sto bodov na tri šípky, k čomu výrazne prispelo jeho desať "180".

Rob Cross - Scott Williams 3:1

V Alexandra Palace sa diváci bavili aj počas zápasu dvoch anglických sokov. Proti sebe nastúpili Rob Cross a Scott Williams. Úvodný set vyhral Williams, ale svetová jednotka z roku 2018 od druhého setu prepla na vyšší rýchlostný stupeň a bolo to vidieť. Najmä druhý set sa Crossovi vydaril, keď priemer jeho troch šípok bol 108,82. Favorit následne bral aj ďalšie dva sety a mohol sa radovať z postupu. Je potrebné vyzdvihnúť úspešné zatváranie oboch borcov - Williams dosiahol 40,91 %, Cross dokonca 57,89 %.