Van Gerwen prevalcoval Williamsa, do ďalšej fázy smeruje aj skúsený King

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Van Gerwen prevalcoval Williamsa, do ďalšej fázy smeruje aj skúsený King

Holanďan hladko postúpil.
Holanďan hladko postúpil.Profimedia
Na najväčšom pódiu šípkarov sa v aktuálnej edícii šampionátu po prvý raz predstavil titulový ašpirant Michael van Gerwen (33). Svoj vstup do turnaja zvládol bez najmenších problémov. Spolu s ním postúpili aj dvaja Angličania a Nemec.

Mervyn King - Danny Baggish 3:2

Danny Baggish nevyužil príležitosť vyhrať set a sledoval, ako sa Mervyn King dvihol zo stavu 0:2 na legy a získal set pre seba. Prvá časť druhého dejstva sa skončila po dvoch Kingových 180-bodových nástreloch. Angličan navyše zvládol piaty leg a udržal si aj druhý set. V tom treťom mal King v ruke matchdart, no nevyužil ju a Baggish znížil na 1:2. aj vo štvrtom sete rozhodoval piaty leg, ktorý si uchmatol Američan. Zlomovú časť zápasu však na svoju stranu priklonil 56-ročný King a postúpil ďalej.

Gabriel Clemes - William O´Connor 3:0

V atraktívnom prvom sete Clemens svojho súpera zlomil a viedol 1:0. V druhej časti ďalšieho setu Nemec opäť pretlačil Íra, ale O'Connor sa nevzdal a dokonca vyrovnal na 2:2 na legy. Ten rozhodujúci ale Clemens začal svojou štvrtou "180" v zápase a skvelým záverom ho už z rúk nepustil. "German Giant" mal navrch aj v treťom sete a okamžite brejkol protivníka finišom 132. Postrážil si aj zvyšok merania síl a zvíťazil.

Michael van Gerwen - Lewis Williams 3:0

Michael Van Gerwen vyhral prvý set 3:1 a nasledujúci získal ešte ľahšie. Favorit zvládol prvé dva legy na 13 a 12 šípok a bez problémov ovládol aj tretí. S priemerom 125,25 hodil "najlepší" set v histórii majstrovstiev sveta. Ani v treťom sete nemal Lewis Williams šancu, Holanďan rýchlo viedol 2:0 a posledný leg uzavrel 13 šípkami.

Stephen Bunting - Leonard Gates 3:1

V úvodnom sete rozhodla až jeho piata časť, ktorú začínal Gates a nakoniec ju celú ovládol. Stephen Bunting získal prvý brejk zápasu vo štvrtom legu a získal druhý set. Po troch brejkoch v rade to bol Bunting, kto dokázal podržať svoj leg a vyhrať tretí set v pomere 3:1. Rovnako sa mu darilo aj v záverečnom dejstve duelu a 37-ročný Angličan smeruje do ďalšej fázy turnaja.